Окръжен съд – Монтана наказа с осем месеца  Лишаване от

...
Окръжен съд – Монтана наказа с осем месеца  Лишаване от
Коментари Харесай

Осъдиха на 8 месеца затвор рецидивист с 39 присъди, потрошил магазин в Монтана

Окръжен съд – Монтана наказа с осем месеца  „ Лишаване от независимост “ рецидивиста с 39 присъди, разрушил в измежду нощ врата на магазин “Била “ в регионалния център. Престъплението, за което бе обявено, при ареста на нарушителя, е осъществено единствено два дни откакто мъжът е бил освободен от пандиза  във Враца.

Според документите по делото на 19 август тази година към един час след среднощ, Г. Ц. И. счупил с удари с крайници  стъклопакет и алуминиева рамка на част от врата, обособена за спешен излаз на  супермаркета.

Действията на мъжа са били видяни от жител, който подал информация на тел. 112 и минути по-късно пристигналите на мястото чиновници на Министерство на вътрешните работи задържали мъжа – престъпно проявения Г. Ц. И. 

Проверката на полицията посочила, че арестуваният е пийнал, неведнъж осъждан, с 39 присъди,  предимно за обири, и е бил одеве освободен от пандиза. Г. Ц. И. призна напълно обстоятелствата и събитията в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза.

В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, в случай че бъде постановена неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването, което е наложил с 1/3.  

Така че, магистратите признаха за отговорен 39-годишният Г. Ц. И. – с главно обучение, незает за отговорен и го осъдиха на 1 година „ Лишаване от независимост “, които понижиха с 1/3 и по този начин подсъдимият би трябвало да изтърпи наказване 8 месеца решетки при първичен „ непоколебим режим “. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР